Co z sepromem ?

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika Laser_Jet, 30 grudnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Laser_Jet

Laser_Jet User

Kiedy będzie można przesłać seprom? - grzecznie sie pytam:mad:

2. jazon161

jazon161 User

na razie nie maja tego w planach naprawić

3. a niby kiedy to naprawią?

4. Gdzie Ty teraz grasz jazonik? Te twoje zw na pl już nie istnieje

5. Jakby problem dotyczył płatności, to zostałby naprawiony w pół godziny. A że pieniążki mogą dalej przepływać (sepromik można dalej zakupić za urynę), to tym lepiej, że skylab nie działa ;)

MLYNAR88 lubi to.
  6. vorilhon

vorilhon User

Ja przesyłam za pomocą przeglądarki Brave - jak na razie działa...

7. jazon161

jazon161 User

istnieje ma sie dobrze i nie musimy sie dowartościować latajac na pociągach

8. Laser_Jet

Laser_Jet User

Spoko ziomy :)

9. sokół54

sokół54 User

Tak wszedłem z sentymentu na forum i z tego co czytam miesiąc (czy nawet więcej) nie możecie sepromu wysyłać.... Skwitowałbym to słowami "po byku" :D.

Aż z ciekawości (bez zbędnego wnikania w kod strony) popatrzyłem gdzie jest przyczyna błędu i zastanawiam się jakim cudem ten błąd nie został jeszcze naprawiony. Źródłem problemu jest to, że jeden składnik formularza w module transportowym nie współgra z z wykorzystywaną na stronie biblioteką jQuery, powodując błędne skomponowanie URL żądania dla metody POST. W efekcie w URL żądania pojawia się [object%20HTMLInputElement], co sugeruje że jakaś metoda, zamiast zwracać z FORM-a atrybut "action", zwraca pewnie obiekt całego FORM-a.... Jak by wnikliwiej poszukał to problem pewnie idzie rozwiązać kilkoma (a może nawet i jedną) linijką w kodzie javascript.

Takie coś moim zdaniem powinno zostać naprawione w ciągu 24 godzin, a nie miesiąc+.

Tak z ciekawości spróbowałem ręcznie zedytować URL żądania i wysłać żądanie z poziomu windowsowego wiersza poleceń - normalnie przesłało surowce. Także po stronie serwera gry nie ma problemów, reszta zapytania jest tworzona w sposób prawidłowy, a jedyny problem to URL żądania.

Jak chcecie, żebym opisał jak ręcznie wysyłać surowce, to napiszcie w >>>TYM<<< wątku. Ostatni post widzę jest mój, więc teoretycznie powinienem połączyć posty (zamiast pisać nowy,) a nie chce mieszać w jednym poście dwóch różnych spraw.

PS. Gratuluję wytrwałości w graniu, nawet mimo takich błędów :D

Pozdrawiam,
    "Sokół" Marcin "Orzeł"

10. Stanleyek

Stanleyek User

Wysyłam surkę przez Brave, ale dzięki za pracę jaką włożyłeś w rozpoznanie problemu. Może jakaś Twoja sugestia pomoże naszym super informatykom i w końcu uporają się z tym błędem. Ilość czasu jaki potrzebują na to świadczy o tym że albo są kompletnymi leniami albo są po prostu niedouczeni, dlatego ta gra ma ciągle masę błędów i niedoróbek.

MLYNAR88 lubi to.
  11. działa normalnie na przegladarce DO, trzba miec sposob : )

12. mnie działa tylko na przeglądarce BRAVE ani na chromie ani foxie nawed na edge nie działa

13.  
  14. Marcin pomórz im jak nie dają rady

15. no to napisz jaki to sposób

16. Witam , u mnie na Brave nadal nie działa, pzdr

17. kosoglos

kosoglos User

U mnie tez nie działało, teraz działa.
    Zamelduj sie na unity, nie wszystko tam działa, ale skylab akurat tak.

18. DZIS 16 STYCZNIA I DALEJ NIE DZIAŁA WYSYŁANIE SUROWCÓW Z SKYLAB, FAJNIE BY BYLO GDYBY KTOS NAPRAWIŁ TO

moratol i -dshh14- lubią to.
  19. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

Problem jest zgłoszony do programistów. Nadal trwają prace nad jego naprawą.

20. trza poczekac az programisci znajda czas na naprawe kilku blachostek. ale niestety oni niemaja teraz czasu a nim zatrybia to minie kilka miesiecy

moratol lubi to.