Późne aktualizowanie forum

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika nawrot3, 5 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nawrot3

nawrot3 User

Witam, Dlaczego kalendarz na forum jest tak późno aktualizowany? Robi to różnice graczom, którzy nie siedzą 24/7 w grze. Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś odpowiedzialny za to.
    Pozdrawiam

2. sądzę że osoba odpowiedzialna za to jest człowiekiem i nie zawsze się jej uda równo o 00;00 dodać :)

3. nawrot3

nawrot3 User

zdaję się, że nie wiesz o czy mówię. Forum jest aktualizowane albo późną nocą albo następnego dnia.

4. TM_Robson

TM_Robson Guest

Jeżeli chodzi o kalendarz to jest odpowiedzialna osoba za to lecz wiadomo że nie zawsze każdy ma czas aby wejść o 0.00 i zobaczyć co jest nowego, a czasami wchodzi i aktualizuje jak ma czas. Każdy jest człowiekiem i ma kilka innych spraw na głowie.

Pozdrawiam
    MOD_Robson

5. temat bez sensu
    1 niema polecenia że ekipa ma obowiązek ten kalendarz w ogóle robić więc kalendarz robiony jest z dobrego serca
    (przepraszam że piszę coś pozytywnego o ekipie ale nadal nienawidzę was za nieuczciwość)

2 zamiast marudzić na ekipe napisz pomysł na forum żeby kalendarz automatycznie się aktualizował i najlepiej wylądował zamiast zakładki [kupony] :confused: bo od kiedy ta pechowa zakładka w ogóle jest to mi maile z kuponami przestały przychodzić :eek:

3 nie wiem po co ci w ogóle ten kalendarz jak i tak przy logowaniu już widać czy jest coś taniej w sklepie itp i w sumie nie potrzeba tam nic aktualizować

pozdro

6. nawrot3

nawrot3 User

Myszykiszka, Nie wiem w jakim celu wypowiadasz się w tym temacie, prosiłem o wypowiedzenie się osoby za to odpowiedzialnej. Nie interesują mnie intencje, jeśli ktoś podejmuje się jakiegoś zadania ma je zrobić rzetelnie. Kalendarz jest potrzebny dla ludzi, którzy nie siedzą 24/7 np. informacje o mhh czy zniżkach na ulepszenia itd. Odsyłam Cię do Twojego pkt 2, zamiast zaśmiecać forum niepotrzebnymi nic nie wnoszącymi postami zajmij się czymś kreatywnym.

MOD_Robson nie bagatelizuj problemu, kalendarz jest randomowo aktualizowany (czasem punktualnie, czasem opóźnienie sięga paru dni). Nie oczekuję perfekcji ale znalezienia środka w całej tej sytuacji np. aktualizacja kalendarza do godziny 12-14. Nie oczekuję aktualizacji równo o 0.00 ale w normalnych godzinach a nie aktualizacja z dnia 12.03 pojawia się 14.03 lub aktualizacja z danego dnia pojawia się koło 11-12 w nocy.

7. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Nie zapominaj, że osoba, która uzupełnia kalendarz ma prywatne życie tak samo jak Ty i nie zawsze jest w danym dniu . Ciesz się, że wogóle ktoś ten kalendarz uzupełnia i nie jest to w jego interesie ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

8. Nie zapominajmy ze członkowie ekipy to "Wolontariusze" nie maja obowiązku nic wykonywać tak by gracze byli zadowoleni jak zrobią to zrobią , a jak nie odpowiada forum polskie to zaglądaj na zagraniczne gdzie często info jest aktualizowane na bieżąco, dodatkowo nie licząc tego co dany Wolontariusz może zauważyć sam mam wrażenie ze nie są informowani zbyt rzetelnie z centrali wiadomo to Polskie serwery :p

9. na
    to też trzeba zwracać uwagę wiec dziękuję że o tym wspomniałeś

Pozdrawiam
    MOD_zizin_pl

10. Jakbyś nie wiedział "Wolontariusz" jak już coś robi to musi zrobić to dokładnie i nie wtedy kiedy mu się chce - skoro podjęto "pracę" nad aktualizowaniem kalendarza to niech robią to systematycznie.

11. sokół54

sokół54 User

chłopie, użyłeś słowa wolontariusz- czy ty rozumiesz znaczenie ów słowa? Nie dość, że ktoś pracuje dla was za darmo to jeszcze mu wypominasz? Jak jesteś tak nastawiony to proponuję ci, żebyś sam się zgłosił do aktualizowania kalendarza. Pamiętaj jednak, że jak ty mierzyłeś innym, tak inni tobie przymierzą i to z naddatkiem. Chętny? Zero wdzięczności, tylko byście chcieli brać i brać, i brać.

12. Dlatego też osobiście jestem za zakończeniem uzupełniania kalendarza, nie po to zaczynałem to całe uzupełnianie żeby później ekipie wypominano że robimy to źle czy za późno. Zawsze możemy to robić tak jak Niemcy - praktycznie pusty kalendarz, jedynie wpisy o szkoleniu nowych CMów i problem z głowy.
    Skoro nie potraficie uszanować takiego ułatwienia które otrzymujecie od nas bezinteresownie (nie mamy żadnych regulacji co do uzupełniania kalendarza, wszystkie informacje musimy sprawdzić na własnych kontach) to ja nie widzę sensu wysłuchiwania tych jęków i stęków, że darmowa informacja pojawia się późno.:p

Poza tym, jeżeli nasza wersja kalendarza wam nie pasuje, sprawdzajcie informacje na forum angielskim skoro uważacie że jest ono lepsze od naszego pod każdym możliwym względem.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

13. Dobra gościu nie świruj... Prawda boli, nie? Poza tym sorki, ale jeśli nie wiesz co oni dostają za to, że są wolontariuszami to lepiej się ogarnij i zamilcz na wieki. Napisałem, że robią coś źle z tym kalendarzem? Nie. kalendarz jest i spoko - przydaje się. Każdy ma prawo do własnego zdania i nie uchodzi tu o to, że źle kalendarz jest aktualizowany, poza tym żyjemy w XXI wieku i technologia poszła do przodu, więc mógłby system to robić. I nie mam zamiaru dołączać do ludzi, którzy mają "wylane" ( delikatnie mówiąc ) na normalnych graczy. A każdy CM, SCM, SMOD itd. powinien przyjmować krytykę na klatę. I chyba zwykły gracz też ma prawo do opinii na dany temat - w tym przypadku - Kalendarz.

14. Jeśli mowa o innych forach, to może weźmy przykład i załóżmy wątek o nieoficjalnych informacjach dotyczących nowości w grze, co ?

Macie jaja żeby zamiast kalendarza takie coś wprowadzić ? :D

I w dalszym ciągu zgłaszam się na ochotnika, jeśli chodzi o ten przejęty kalendarz !

Będę prawdziwym wolontariuszem - słowo honoru.

A możecie mi wierzyć, bo wszystkie rzeczy typu konto Premium już mam i nie chcę waszej łaski. :D

RYCHU^Z^PL2

Po pierwsze nie spamuj :p, a po drugie wybacz 'sokołowi' bo on teraz obiektywny się stał. :D

15. sokół54

sokół54 User

Nie mam nawet ochoty "świrować".
    Skoro mówisz o profitach to może powiesz jakie dokładnie? Co dostali ostatnim razem? :) Nie wiem jak to jest z wynagrodzeniem ich współpracy. Podejrzewam, że stają się członkami TGC...

"lepiej się ogarnij i zamilcz na wieki"- a czemu bym miał "zamilknąć na wieki"? Bronisz mi wyrażać moją opinię czy boisz się o swoje przekonania w sprawie kalendarza? :)

"skoro podjęto "pracę" nad aktualizowaniem kalendarza to niech robią to systematycznie."(to część twojej wypowiedzi) - w tym miejscu mam prawo uważać, że widzisz pewne problemy związane z kalendarzem. Nie chodzi o błędy z wypisanymi wydarzeniami danego dnia tylko z ich aktualizacją. Skoro zająłeś pewne stanowisko to albo walcz o nie, albo poddaj się.

"poza tym żyjemy w XXI wieku i technologia poszła do przodu, więc mógłby system to robić" - bardzo mądre stwierdzenie, jestem jak najbardziej za :)

Co do reszty wypowiedzi nie mam zbytnio zastrzeżeń, bo są logicznie sformułowane wnioski :)

Specjalnie wobec twojej osoby mogę stać się też nadgorliwym, wystarczy tylko twoja prośba. Powiedziałem coś przeciwko twojemu światopoglądowi i teraz mnie zaczynasz wytykać. Zaraz, zaraz, czy na to nie ma punktu w regulaminie? ;) Zostaw moją osobę w spokoju...

16. Jesteś chyba zbyt przewrażliwiony pszczółko.

Nie odnoś się do regulaminu sugerując moderatorom to czy tamto, bo to strasznie prostacka zagrywka.

I jeśli staniesz się dla mnie nadgorliwy (choć nie wiem dokładnie co masz na myli), pamiętaj że ja również mogę stać się taki.

Nie schlebiaj też sobie że powiedziałeś mi coś takiego, za co teraz Cię jak to nazywasz wytykam.

Co do kalendarza. SMOD-ów jest dwóch, także jak jeden nie może to drugi powinien go zastąpić. :p

Ostatnie edytowanie: 15 marca 2016
  17. sokół54

sokół54 User

możliwe, nie mam jeszcze tego wyczucia po ostatniej przerwie ;)

To co proste najlepiej oddziałuje na psychikę człowieka ;)

Wiem. Jednak trzeba mieć podstawy jakiekolwiek, żeby móc z nich wyciągnąć najdrobniejsze przewinienia, a następnie zgłosić czy wytknąć drugiej osobie :p

Stosujesz ironię, a nie jest to przyjemne. :)

A teraz zakończmy ten temat. Chcesz go kontynuować to zapraszam do mojego tematu w dziale Kto jest kim - gracze.

18. Więc... jak widać mało grasz albo zupełnie nie masz pojęcia o grze, skoro nie wiesz czy dostają nagrodę za "wolontariat" - Tak, dostają... Jeśli chodzi o "zamilczenie na wieki" to nie bronie Ci pisać, ani odzywać się, ale jeśli nie masz pojęcia na dany temat to... lepiej zamilcz. Jeśli nie rozumiesz stwierdzenia :
    "skoro podjęto "pracę" nad aktualizowaniem kalendarza to niech robią to systematycznie." to szczerze Ci współczuję. Na koniec dodam, że to nie jest temat na kłótnię. Chodzi tu o późne aktualizowanie kalendarza, więc sama "administracja" mogłaby złożyć pomysł o system, który robiłby to automatycznie odciążając tym SMOD'ów - jeśli do tej pory nie pomyśleli nad jakimkolwiek pomysłem w tę stronę to mogli się przygotować na krytykę.

19. sokół54

sokół54 User

Nie mam już nawet ochoty się z tobą sprzeczać, bo widzę, że oboje sobie nic nie wmówimy. Proszę cię tylko o jedno. Pokaż mi w FAQ, OWH lub innym wiarygodnym źródle informację o wynagradzaniu ekipy. Jedna, ostatnia prośba. :) Nie chodzi mi o wykluczenie tych "nagród", ale o coś innego. :)

20. Nie chciałem już robić spamu i offtopu, ale mnie do tego zmusiłeś i pewnie mój post zostanie usunięty - trudno... Człowieku - nigdzie nie ma tego napisanego, bo jakby każdy wiedział, że dostaje się wynagrodzenie za ten niby "wolontariat" to byłoby więcej CM'ów, SMOD'ów itd. ( ogólnie rzecz biorąc na forum i czacie byłoby więcej administracji, niż graczy ). Z tego co widzę grasz na PL1, więc zapytaj się graczy na czacie ( graczy, nie samego CM'a ) czy dostają wynagrodzenie za "pracę". Poza tym jak kiedyś była inna ekipa to można było z nimi na TS'ie pogadać i mówili co się dostaję. Support ukrywa prawdę nie pisząc o tym, a bardzo mnie to dziwi.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.