Pytania - prośby do moderatorów //dotyczy tylko forum NIE samej GRY//

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 2 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Wszystko da się zmienić tylko trzeba poprosić ;)

Poeksperymentuje trochę i myśle, że będzie wszystkim dobrze się czytało choć u siebie nie widzę tego co Ty ;)

2. Dobrze MOrDeczki. Jo was czytoł i trzymie tera za słowo. :D:p

Ostatnie edytowanie: 20 lipca 2015
  3. sokół54

sokół54 User

Kilka poprawek w FAQ:
    1. https://board-pl.darkorbit.com//threads/edytor-tekstu.20554/
    • w grafice- "przyciski" zamiast "pryciski"
    • pod pierwszą tabelą- "podgląd" zamiast "podląd"
    • druga tabela- niepotrzebny przecinek("tematu,")
    • drugi post- każdy podpunkt powinien się kończyć przecinkiem, a ostatni podpunkt kropką
    • czwarty podpunkt- "następnie" zamiast "bastępnie"
    • siódmy podpunkt- "ustawiamy" zamiast "ustawiany"
    • siódmy podpunkt- "posiadasz" zamiast "posiada"
    • siódmy podpunkt- "jakiś" zamiast "jakąś"
    Co jakiś czas będę wam dostarczał listę poprawek :)

4. BA_Matroz

BA_Matroz User

Chyba o niczym nie zapomniałem :)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

5. sokół54

sokół54 User

No to jedziemy dalej:
    2. https://board-pl.darkorbit.com//threads/twoje-konto.21162/
    • drugi post- "właściwa sygnatura, więc należy", zamiast "właściwa sygnatura więc należy"(jedno zdanie jest podrzędne ;))
    • drugi post- "zastanowić się, co chcieli byśmy", zamiast "zastanowić się co chcieli byśmy"(znowu drugi\a część jest podrzędna)
    • drugi post- "chcielibyśmy", zamiast "chcieli byśmy"- jest to osobowa forma czasownika, więc cząstkę -by piszemy razem.
    • drugi post- poprawna i logiczna wersja:
    "Jeżeli mamy już nań pomysł, to zabieramy się do jej tworzenia. Nie mając ku temu zdolności, należy zarzec do tematu Prosimy o sygnaturki"​
    "Kiedy mamy już gotową sygnaturkę na dysku, to należy ją umieścić na jakim serwisie upload'owym, aby nadać jej adres URL. Jeżeli nasza sygnaturka pochodzi z wątku Prosimy o sygnaturki, należy skopiować jej adres."​
    "Wstawienie sygnatury graficznej polega na wstawieniu grafiki(plus ewentualne jej wyśrodkowanie). Jeżeli jest to sygnatura tekstowa piszemy/wklejamy cytat/informację i poddajemy ją najzwyklejszemu formatowaniu."​
    "Aby widzieć sygnatury innych graczy, klikamy Podstawowe ustawienia."​
    O matko! To dopiero trzeci post:eek:.

• Czwarty post- osobiście bym napisał(nawiązując do wspomnianego powyżej przeze mnie błędu: "Osobiście napisałbym") :
    "Znamy już wymagania. Teraz należy znaleźć/wykonać odpowiedni obrazek(awatar). Awatara należy załadować z dysku. W tym celu z opisywanego menu wybieramy Awatar, pojawia się okno:"​

• czwarty post- łatwiejsza do zrozumienia wersja:
    "Klikamy 'Wybierz plik'. Otwiera nam się kolejne okienko, w którym wybieramy nasz plik z dysku. Gdy nasz grafika załaduje się w miejscu białego kwadratu- klikamy OK. Teraz wybrany obrazek będzie się pojawiał obok każdego naszego posta oraz zakładanych przez nas tematów."​
    • szósty post- "listę", zamiast "liste"
    • szósty post- brak przecinka przed "kto"
    • siódmy post- "możemy dodać go do listy graczy ignorowanych", zamiast "możemy dodać go na listę graczy ignorowanych"
    • ósmy post:
    "Podstawowe ustawienia - w tej zakładce możemy ustawić język, strefę czasową, używany przez nas Edytor tekstu, znajdziemy tam też opcje, by przywrócić odrzucone powiadomienia.

Ustawienia powiadomień - możemy wybrać informacje (posty na forum, posty w naszym profilu, zdobyte trofea), o których chcemy być informowani. Wszystkie akcje zostaną wyświetlone w zakładce 'Powiadomienia' w Menu głównym lub TUTAJ."​

• Dziewiąty post:
    "Twój profil to taka wizytówka. Jeżeli ktoś będzie chciał coś więcej o Tobie wiedzieć, na pewno tam zajrzy
    Informacje osobiste - w tej zakładce możemy dodać informacje, które chcemy, by były widoczne dla osób odwiedzających nasz profil."​
    • Dziesiąty post:
    "Wyświetla listę wszystkich naszych postów. Każda pozycja tej listy zwiera tytuł tematu, w którym napisaliśmy post oraz streszczoną wersję naszego wpisu."
    Dobra, poprawiajcie to. W wolnej chwili uzupełnię listę błędów w tamtym temacie(jeszcze są :D).

6. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Poprawki zastosowane. :D

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

7. sokół54

sokół54 User

Jedziemy dalej z błędami. Teraz będzie ich stosunkowo mało, bo tylko 5 postów do przejrzenia :D

2a. https://board-pl.darkorbit.com//threads/twoje-konto.21162/#post-210427
    • jedenasty post- "Użytkownicy, których śledzisz", zamiast "Użytkownicy których śledzisz"
    • jedenasty post- "Jeżeli chcemy wiedzieć o wszystkich postach jakiegoś użytkownika forum, musimy dodać go do listy osób śledzonych."
    • jedenasty post:
    "Aby zacząć śledzić któregoś z forumowiczów, najpierw klikamy na jego nick. Następnie w oknie, które nam się pojawi, odszukujemy i klikamy opcję 'Śledź'. Osoba, którą zaczniemy śledzić, zostanie o tym poinformowana poprzez wpis w powiadomieniach. Jeżeli znudzi się nam śledzenie gracza, w tym samym oknie znajdziemy opcję 'Przestań śledzić'."​
    • dwunasty post:
    "W tej zakładce znajdziemy informacje o wszystkich ważnych dla nas wydarzeniach. Ważnych dla nas tzn. tych, które wybierzemy w zakładce Ustawienia powiadomień. Przykładem takich powiadomień może być zdobycie trofeum, polubienie przez kogoś naszego wpisu albo zacytowanie naszej wypowiedzi."​
    • trzynasty (pechowy) post- przed zaimkiem "które" należy dodać przecinek (w dwóch miejscach!)
    • piętnasty post- "w celu pouczenia gracza. Moderator może zezwolić na zapraszanie"
    • szesnasty post- "zaznaczymy", zamiast "oznaczymy". Jest jeszcze mały błąd, ale już się go nie czepiam ;)

8. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Poprawiłem. ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

9. kris0211.

kris0211. User

Kiedy klikam w ankiecie opcję zmiany głosu, ankieta pojawia mi się dwukrotnie. Da się coś z tym zrobić?

Ostatnie edytowanie: 26 lipca 2015
  10. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Próbować nie zaszkodzi :D - o którą ankietę chodzi? Dwukrotnie jedna pod drugą?

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

11. kris0211.

kris0211. User

Ankiety w dowolnym temacie które mają opcję zmiany głosu.
    Tak, dwukrotnie jedna pod drugą. Jak będę miał chwilkę to dodam zdjęcie.

EDIT: Zauważyłem, że ten błąd pojawia się w ankietach, w których wcześniej nie zmieniłem głosu. Tak więc niestety screena dodam dopiero jak ktoś takową ankietę doda ;)

Ostatnie edytowanie: 26 lipca 2015
  12. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Spróbuj wcisnąć wtedy F5 lub upewnij się czy nie jest widoczny poprzedni głos :oops:

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

13. Za to ja na forum mam problem z nawiasami. ''Wycina'' mi z nich słowa i we wszystkich praktycznie nawiasach mam jakieś ''resztki'' tych cytowanych słów.

14. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Proponuję abyś dał przykład, bo na obecną chwilę nie wiem o co chodzi ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

15. Albo niech da przykład w postaci dowolnego screena bo mam dziwne wrażenie (se gdybam) że to wina po stronie kompa (kodowanie lub inne podobne) a nie forum.

16. Teraz działa dobrze, ale wczoraj to nie wiem czemu takie coś się pojawiało. Czyli to błąd u mnie był, tak?

17. sokół54

sokół54 User

18. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

19. Czy rekrutacja na moderatora forum lub czatu jest możliwa po jakimś czasie tego ''naboru'' (postu) pod tematem? Jestem ciekawy, bo wkrótce się zbliża moja 18. i bardzo chciałbym jak najkrócej czekać na info :).

20. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

Jeśli spełniasz wymagania to możesz pisać podanie kiedy chcesz :p

pozdrawiam
    SMO_ASTRAL

SZYBKACOBRA lubi to.